Black Chai
Black Chai

Төстэй цайнууд


Black Chai


Энэхүү цайнд шанцай, цагаан гаа, сарвуун шийр, сэргээх үйлдэлтэй Ассам цай орсон бөгөөд улаан бутны ургамал зөөлөн анхилуун үнэр амтыг нэмж өгдөг. Энэтхэгийн уламжлалын дагуу уухаар бол сүү, зөгийн бал нэмж уухыг зөвлөе.

Эмчилгээний чанар: Хийг тэнцвэржүүлж, шарыг нэмэгдүүлж, бадганыг багасгана (VoP+K-)

Цайны билиг чанар: “Тууштай бай, эрсдлийг хүлээн авахад бэлтгэ”


Аюурвед идэвхи

Аюурвед идэвхи
Багасгах
Тэнцвэржих
Ихэсгэх
Хий
50%
Шар
100%
Бадгана
10%

Орц: Хар цай, цагаан гаа, шанцай, сарвуун шийр, улаан бут, хуурсан идрээ, хар перц, баширцэцэг, шанцайн тос, цагаан гааны тос

Йогийн байрлал

Additional Information

* Органик бүтээгдхүүнээр батлагдсан

Орц

Хар цай– Blacktea (assam)

Алдарт ассам цай нь хойд Энэтхэгийн Ассамын газар нутгаас гаралтай. Гараар түүдэг энэхүү цай нь амуурхаг, зөөлөн, анхилуун үнэртэй өвөрмөц цайны ургамал юм. Хурц амттай энэхүү цайнд хүний биед онцгой чухал амин дэмүүд болох витамин В1, фенолын нэгдлүүд агуулагдаж байдаг.
anise

Цагаан гаа – Ginger

Цагаан гаа алс дорнодод 3000 жилийн өмнөөс хоол амтлагчаар болон эмийн ургамлаар хэрэглэж иржээ. Гашуун жимслэг амттай энэхүү ургамал олон төрлийн шимт бодис, эфирийн тос, витаминуудыг агуулдаг.
anise

Шанцай – Cinnamon

Манай эриний өмнөх 3000 жилийн өмнөөс Хятадад эмийн ургамал болон эмчилгээнд хэрэглэж ирсэн гэж үздэг хамгийн үнэтэй эмийн ургамлуудын нэг юм. Шанцай нь халуун оронд ургадаг нэг төрлийн модны холтос юм. Анхилуун үнэр, сайхан амттай, олон төрлийн шимт бодисууд болох таннин, эфирийн тос агуулдаг.
anise

Сарвуун шийр – Anise

Ази тивд болон газар дундын тэнгисийн зүүн өмнөд хэсгээр ургадаг энэхүү ургамал гайхалтай амтлагжимстэй бөгөөд хэдэн мянганы турш хүмүүст таашаагдаж ирсэн. Сарвуун шийрийг бурхадад өргөл барихад ашигладаг байсан бол өнөөдөр бялуу хийхэд, YOGI TEA-нд эмийн ургамлаар ашиглагдаж байна.
anise

Улаан бут –Rooibos

Улаан бут гэж танигдсан энэ ургамал өнөөдөр ч зөвхөн Өмнөд Африкийн Цедерберг ууланд ургаж байна. Энэ бут нь 2 метр өндөр ургадаг бөгөөд жилд нэг удаа хурааж авдаг. Энэ бутыг Өмнөд африкийн уламжлалт цайнд ашигладаг байна. Бага зэрэг чихэрлэг бөгөөд жимслэг, зөөлөн амттай.

Идрээ – Chicory

Герман хэлнээ идрээг “замын сахиул” гэж нэрлэдэг нь ихэвчлэн тэнгэрийн цэнхэр өнгийн дэлбээг алаглуулан замын хажуугаар ургадагтай холбоотой. Энэ ургамлын дэлбээ нь зөвхөн нэг л өдөр дэлбээлдэг. Үндэс нь кофе шиг анхилуун үнэрт, аагтай амттай.
anise

Хар перц –Black pepper

Хар перцийг амтлагч ургамлын хаан хэмээн үздэг. Энэтхэгийн Малабарын эргээс гаралтай хурц амттай ургамал юм. Эртний Аюурведийн анагаах ухаанд хар перцийг амтлагаанаас гадна энэ эмийн ургамалд олон чухал бодисуудыг агуулдаг тул эмчилгээнд өргөн хэрэглэдэг.
anise

Баширцэцэг – Cloves

Баширцэцэг нь башир модны цэцгийн дэлбээ юм. Цагаан гааны талх болон улаан байцаа амтлахад түгээмэл хэрэглэдэг. Баширцэцгийг эртний Хятад, Энэтхэгт адил хэмжээний алтны үнэд хүрдэг байжээ. Хурц, ааг, үнэртэй эмийн ургамал юм.

Бидний ургамал, орцын талаар илүү ихийг мэдэх...

Хандлах заавар

  • cupSteam 250 мл буцалсан халуун усанд
  • cupTeaBag 5-7 Минут
  • cupSteam Амжилт